Ik zat van 10 juni tot en met 31 augustus in Noorwegen. Heel stoer natuurlijk, een klein meisje dat in een grote Toyota toeristen rondleidde. Dit is het verslag!

04 juli, 2005

Geheime genootschappen

Sssst... straks horen ze het. Zoals de meeste mensen ben ik al van kinds af aan gefascineerd door magie, geheimen, toverkracht. En later New Age, paranormale zaken, engeltjes en elfjes. Om de een of andere redenen kunnen dingen bijzonderder lijken als ze geheim zijn en als je ze niet helemaal begrijpt. Pinkeltje en de Boze Tovenaar is nog steeds een van mijn favoriete boeken. Daarin wordt de magie gecombineerd met een soort Dutroux-affaire (alle kinderen uit het dorp worden ontvoerd) en in een goedgeschreven suspense-blockbuster weet Dick Laan vervolgens op fenomenale wijze alle puzzelstukjes bij elkaar te brengen tot een ecclectisch geheel. And Pinkeltje saves the day!

Dit genre boeken is uitermate boeiend. De ontdekking van de hemel, de Da Vinci Code zijn er ook voorbeelden van. En de film Eyes Wide Shut. Tomb Raider met de verrukkelijke Angelina Jolie. En De Slinger van Foucault van Umberto Eco, dat ik nu aan het lezen ben.

Het leuke is dat zeer intellectuele, decadente en machtige mensen verstrikt raken in mysterie. Belangrijk onderdeel is de vraag of de magie nou alleen in hun hoofd bestaat of dat er werkelijk een hemels complot van diepere betekenis achter ligt. En een goede bijrol is weggelegd voor het Geheime Genootschap.

Tempeliers, Opus Dei, Rozenkruisers, Priory of Sion, Vrijmetselaars, Illuminati, de Orde van het Gulden Vlies, de Orde van de Kousenband...

Zou het niet leuk zijn er eens een keertje lid van te zijn? Die sfeer van geheimzinnigheid, zo'n zware sigarenwalm in een oude salon met chesterfields... Kroonluchters, een potje bridge... Snobs die discussieren over hoe de wereld beter kan worden. Omdat deze snobs de tijd hebben om geheimen te verzinnen. Helaas zijn vele clubs voor mij niet toegankelijk, omdat ze of niet bestaan of alleen mannen als lid accepteren.

Hier in Oppdal is de Lions club goed vertegenwoordigd. Weliswaar niet echt geheim, maar het is wel een genootschap. En je moet er gevraagd voor worden. En gisteren kwam ik de plaatselijke Rotary tegen. Zo zie je maar, de oude mannetjes zitten overal. Als ik in het najaar toch een yup moet worden, dan toch minstens een met decadent engagement. Ik kan toch moeilijk sterven zonder in een chesterfield gezeten te hebben?

De tijd is rijp voor een nieuw, vrouwelijk geheim genootschap. Let op mijn woorden, Venus is de nieuwe naam die om u heen zal gonzen, graven zal doen openen, de wereldorde zal omkeren. Probeer ons niet te zoeken, wij vinden U.

Tijd bestaat niet, alleen horloges

4 Comments:

Anonymous Anoniem said...

Dan moet je die film "The Skulls" ook maar eens bekijken, gaat over de "Skull & Bones" order. Een soort geheim genootschap waarvan meerdere Amerikaanse presidenten lid zijn.

Ik heb laatst ook een interessante documentaire over de Illuminati en de orde van Vrijmetselaars gezien.

Reuze interessant, voor alle complot theorieen en alle geheimzinnigheid die eromheen hangt :)

7:31 p.m.

 
Blogger Luc said...

Chirac zit bij de Vrijmetselaars. En Jorritsma. Bush en Kerry zitten bij Skull&Bones. Volgens een kennis staat het Amerikaanse Arend-symbool voor de vrijmetselaars. Dus overal waar je dat ziet regeren zij.
De wereldmacht ligt bij anderen, bij mensen die je niet op TV ziet. En zij worden weer geleid door Aliens.

P.S. 'The Skulls' is niet zo veel aan;)

xLuc

8:00 p.m.

 
Blogger Luc said...

O ja en Medy van der Laan zit bij de Rozenkruisers.

8:01 p.m.

 
Anonymous Anoniem said...

Om jou een plezier te doen heb ik je lid gemaakt van een geheim genootschap. Helaas is die zo geheim dat je er verder ook niks over mag weten. Je ontvangt geen berichten, en je zal ook geen andere leden zien (dat je weet). Mocht je 'snachts wakker gemaakt worden door mensen in zwarte kleding die onredelijke eisen hebben, nou dat zijn ze dus. Gewoon doen wat ervan je gevraagd wordt, anders...nou ja dat merk je dan wel.

Oh ja, het is niet mogelijk om lidmaatschap te eindigen. Had je maar eerder aan moeten denken.

11:50 a.m.

 

Een reactie posten

<< Home