Ik zat van 10 juni tot en met 31 augustus in Noorwegen. Heel stoer natuurlijk, een klein meisje dat in een grote Toyota toeristen rondleidde. Dit is het verslag!

02 juli, 2005

Dronken in Ippdal

Gisteravond speelde dr. Hook in de disco van het Hotel. Dr. Hook ja, het schijnt een legendarische Amerikaanse band uit de jaren 60-80 te zijn. En die komen dan naar "#ยค#! Oppdal. En het hele dorp loopt uit. Dennis en ik hadden niet veel zin om 135 kronen (voor personeel, anders kostte het het dubbele) uit te geven voor een stelletje verlopen countrypoprockers en besloten een terrasje te pakken. Nor & Ne, de plek waar de plaatselijke hanggroepjongeren uithangen. Gezellig gekletst onder het genot van een drankje (voor mij de eerste alcohol sinds ik hier ben), met als decor strompelende, lispelende, wankelende en schreeuwende Noren. Sommige mensen herkende ik omdat ze in het hotel werken, anderen waren daar zusjes, vrienden of toch minstens bekenden van. Wat verwacht je ook in een dorp met 3500 inwoners.

Toen het wat donkerder en ook wat frisser werd (uurtje of 2) gingen we door naar Sommer'n, de hoteldisco waar inmiddels de afterparty van dr. Hook bezig was. Dronken mensen, jong en oud, stonden te lachen en dansen op muziek van AC/DC en later wat meer Eurodisco. Roxette, Wham!, dat werk. Een meisje viel op het podium op de grond, inspecteerde de vloer, draaide wat rond en werd door een vriendin even later overeindgeholpen. Om verder te dansen. Bloedmooie meisjes etaleerden hun lichamen tegenover lelijke boeren die grijnzend aan de kant stonden. Buiten op het terras werd luidruchtig gerookt en geroddeld. Er ging een beetje dezelfde sfeer als aan het einde van een tekno-feestje: iedereen kletst tegen elkaar aan, is de weg een beetje kwijt; de geluiden klinken heel hard en open en op de achtergrond hoor je de beats die binnen nog doorgaan. En de zon begint langzamerhand de donkere discolucht weg te stralen. Een meisje in de hoek heeft nog niet door dat het feest over is en staat nog heftig te dansen; haar vriendin probeert haar telefoon aan de praat te krijgen om te zien hoe laat het is.

Ik keek Dennis aan. Wij wisten wel hoe laat het was. Bedtijd...